Продукти, които са богати на антиоксиданти

Както подсказва името, антиоксидантите спират окисляването на другите молекули. Окисляването премества молекула водород или електрони от вещество върху окисляващ агент. А крайният продукт на окислителните реакции са свободните радикали. Свободните радикали са атоми с несдвоен брой на електрони. Те могат да започнат верижни реакции, и ако това се случи в […] Научи повече »

Продукти, които са добри за кости и зъби

Хранителните добавки, които са добри за костите и зъбите играят много важна роля в нашите тела. Освен поддържането на структурата като цяло, те също укрепват мускулите и защитават органите. Калцият е от съществено значение за образуването и поддържането на костите. Въпреки това, нашите тела не могат да го произвеждат. Ето […] Научи повече »

Продукти, които са добри за мозъка

Човешкият мозък е изключително сложен орган. Това е центъра на нервната система и е затворен в черепа. Нейната обща структура е подобна на други бозайници, но и размерът му спрямо размера на тялото е много по-голям от този на други бозайници. Например частта, която е отговорна за зрението е значително […] Научи повече »

Продукти, които са добри за храносмилателната система

Храносмилането е процесът, в който надробяваме храната на по-малки съставки, които могат лесно да се абсорбират в кръвния поток. Процесът на смилане обикновено отнема 24 до 72 часа, за да завърши. Храносмилателната ни система е дълга около 9 м и включва няколко органа. Разлагането започва в устната кухина с присъствието […] Научи повече »

Продукти, които са добри за очите

Човешкото око е съзнателен сетивен орган, който съзнателно възпроизвежда светлина и визия включително различаване на цветове и на дълбочина. Окото се състои от три слоя, които са три прозрачни структури. Външният слой е направен от роговицата и склерата. Средният слой се състои от хориоидея, ресничесто тяло и ириса. Вътрешният слой […] Научи повече »

Продукти, които са добри за сърцето

Поддържането на здраво сърце е от решаващо значение за нашето цялостно благополучие. Сърдечно-съдовите заболявания са основния убиец в много страни. Мазнините, холестерола и високото количество на натрий в храната са основните фактори за многото случаи на сърдечна недостатъчност. От друга страна, храни, които са богати на антиоксиданти, витамини и минерали, […] Научи повече »