Вашето ЗДРАВЕ и АЛОЕ ВЕРА

Има много причини организмът ни да не получава оптимални нива на полезни хранителни съставки. Сред тях са:

Продължително съхранение на храните, готвене, преработка и рафиниране;

Изтощени почви;

Ежедневен контакт с анти-нутриенти като кофеин, алкохол, цигари, химикали, замърсяване и лекарства, болести.

Според изследванията, в различни етапи от живота си, човек се нуждае от специфични хранителни вещества, за да е здрав. Децата, спортуващите, бременните, жените в менопауза, хората над 50 години и други имат различни потребности.

Всеки един от нас е уникален от биохимична гледна точка, а хранителните ни навици са се променили драстично през последните години. Сред предупредителните знаци, че не се приспособяваме към околната среда е че тялото ни страда от недостиг на определени нутриенти, са умора, лоша кожа, стомашни неразположения, слабост в ставите и мускулите, хормонален дисбаланс и чувствителност към храни.

Можете да помогнете на организма си, като му предоставите допълнителни количества от една полезна хранителна съставка, но цялостният, широк спектър от незаменими нутриенти би могъл да ви предпази от дефицити и да допринесе за общото ви здраве.

Алое вера съдържа много полезни съставки с благотворен, синергичен и енергизиращ ефект върху цялото тяло. Напитките от алое вера са идеална, ежедневна, базова хранителна добавка, която компенсира дефицити в храненето.

Много изследвания демонстрират, че алое вера има разностранно положително въздействие, като най-вече подкрепя стомашно-чревния тракт, имунитета и здравето на кожата. Съставките му подпомагат процесите на детоксикация в организма и допринасят за поддържане на оптимално здраве.

Кликнете върху снимките по-долу за да видите препоръчаните продукти по групи.

Децата се нуждаят от адекватно хранене, като витамини и минерали, за подпомагане на физическия им растеж. Най-разумно ще бъде да се грижим за храносмилателната и имунната им система. Тези години са и важен етап от тяхното развитие.

Дете

Тинейджърите в днешно време са постоянно изправени пред предизвикателства, дължащи се на училищни изпити, пубертет и диети. Затова е разумно да се даде на тинейджърите достатъчно нутриенти, за да поддържат имунитета и хормоналните системи, така че да им се помогне да се справят с напрегнатия им начин на живот.

Много здравословни проблеми, пред които са изправени и млади и зрели жени, могат да бъдат причинени от стрес, хормонален дисбаланс или хранителни дефицити. С цел да се подпомогне тяхното здраве през различните етапи от живота, е препоръчително за жените да вземат мерки за оптимално хранене.

Продукти за здраве за жени

Адекватното хранене е от съществено значение за подпомагане и подкрепа на здравето на плода и майката. Омега-3 есенциалните мастни киселини от риба са от жизненоважно значение за образуването на нови тъкани, по-специално тези на мозъка, нервната система и ретината. Това вероятно може да повиши коефициента на интелигентност и обучение.

бременна жена и дете

Промяната на живота е постепенен процес, позволявайки на тялото да свикне с промените и да се адаптира по съответния начин. Въпреки това, менопаузата все още предизвиква много въпроси към тази възраст на жените. Всички жени трябва да бъдат толкова здрави, колкото е възможно и да се стремят към оптимално хранене, така че това важно събитие да може да се управлява с лекота.

жени в менопауза

Поради разликата в биологичната конструкция на мъжете и жените, техните здравни проблеми не могат да бъдат напълно еднакви. Някои хранителни вещества могат да бъдат много полезни за мъжете. Сърдечно-съдовото здраве е от съществено значение за мъжете, поради напрежението на съвременния живот.

По-голямата част от възрастните хора не могат да достигнат нужните количества прием на различни хранителни добавки. Възрастните хора имат нужда от нутриенти, които поддържат костите, съвместните функции на имунната система, храносмилателната система, мозъка и зрението.

Усмихната възрастна двойка

Оздравяващите пациенти обикновено не ядат балансирана диета, поради липсата на апетит или други причини. Може да се нуждаят от допълнителна помощ, за да се подпомогне възстановяването им. През това време могат да се вземат хранителни добавки, за да запълнят липсите. Те дори могат да помогнат за намаляване на броя на дните за възстановяване.

Пушенето е едновременно и навик и начин на живот. В това няма съмнение. Въпреки това, то си има своята цена. Учените съобщават, че една цигара унищожава 25 мг витамин С. Тъй като витамин С е важен антиоксидант, всеки, който пуши трябва да взема хранителни добавки за компенсиране на загубата.

Продукти за здраве за пушачи

Докато вегетарианската диета може да бъде много здравословна, относително ограниченото разнообразие на храни, може да доведе до някои липси, тъй като не могат да си набавят всички хранителни вещества, от които се нуждаят. С цел да се поддържа здравословен начин на живот и да се постигнат предимствата на вегетарианската диета, хранителните добавки могат да помогнат.

Продукти за здраве за вегани и вегетарианци

Понякога не е лесно винаги да консумират препоръчваните пет дневни порции плодове и зеленчуци, поради нашият зает живот. Това за съжаление ще има въздействие върху нашия имунитет, храносмилането, теглото и енергията. Мултивитамините и минералните добавки определено могат да помогнат.

Хора подложени на стрес


Започването или увеличаването на интензитета на рутинните упражнения може да предизвика увеличено производство на свободни радикали. В такива моменти, е препоръчително да се увеличи приема на антиоксиданти, за да се помогне за неутрализирането на потенциалните вредни свободни радикали. Подходящите хранителни добавки за ставите и мускулите са много важни.

Продукти за спортисти и активно движещи се хора