Здрави и подвижни стави с хиалуронавата киселина на Форевър – FOREVER ACTIVE HA

Хиалуронова киселина

     Както всички знаем, нашите кости остаряват заедно с цялото ни тяло. При процеса на стареене чувствително намалява производството на костна тъкан, но ние можем да подсилим своя скелет, като включим в храненето си продукти богати на калций. Както костите ни, така и нашите стави и кожа са неизбежно засегнати от процеса на стареене. А човешкото тяло представлява голяма биомеханична машина с повече подвижни части от един автомобил. Или по-точно с 230 самостоятелни стави, които с напредване на възрастта губят подвижността си. От момента, в който станем сутрин, докато си легнем вечер, всички тези стави са в движение.

​     Непрекъснатото натоварване година след година неизбежно си казва думата. Както в автомобила, така и в тялото ни всички движещи се части трябва да бъдат добре смазани. За тази цел човешкият организъм произвежда протеин, наречен хиалуронова киселина. Той е естествена съставка на нашите съединителни тъкани, така както калцият естествено се съдържа в костите ни. Хиалуроновата киселина е смазката, която омекотява ставите ни и им позволява да се движат свободно и безпрепятствено, а също така възстановява и влагата в кожата. Именно тя й придава онзи гладък и млад вид, който всички се опитваме да съхраним колкото се може по-дълго. Как ще реагирате, ако ви кажем, че вече има начин да подсилите не само костите, но и ставите и кожата си? Има продукт, който може да ви помогне да запазите сегашната си подвижност или може би дори да я подобри. Ще искате да научите повече за него, нали?

     Няма да ви измъчваме повече с догадки, защото Форевър Ливинг създаде революционната хранителна добавка с хиалуронова киселина Forever Active HA. Съвсем доскоро хиалуроновата киселина трябваше да се инжектира директно в ставите или под кожата, защото храносмилателната система не може да я усвои в естественото й състояние. Благодарение на процеса Injuv® вече е възможно тази ценна органична киселина да се приема и под формата на таблетки. Новата хранителна добавка на ФЛП се възползва от това ново научно откритие, за да даде на вашето тяло тласъка, от който то се нуждае.  

​     Хиалуроновата киселина поддържа и смазва ставите ни по естествен начин. Тя притежава и свойството да задържа вода в количества до 1 000 пъти по-големи от собственото й тегло, което означава, че с нейна помощ можем да доставим ценна влага до всяка една клетка от кожата си. А както знаем, кожата ни е огледало на това, което става вътре в организма. Всеки кожен проблем е проява на вътрешните потребности на тялото, сред които са и хранителните дефицити. Приемането на Forever Active HA осигурява нужната влага на кожата и ставите ни, защото тя съдържа не само уникална форма на хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло, но и масла от джинджифил и куркума.

     Тези две растения са ни по-познати като хранителни подправки, но древната източна медицина ги използва от хиляди години за облекчаване на ставни проблеми.

     Маслото от джинджифил е изпитано средство за поддържане на здрави и подвижни стави. Японската традиционна медицина го използва за масаж при гръбначни и ставни оплаквания. В Тибет го прилагат за възстановяване след боледуване.

масло от джинджифил за облекчаване на ставни болки
Куркума за облекчаване на ставни болки

    Съвременните проучвания доказват, че джинджифилът притежава силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Смята се, че активните му съставки са ароматни кетони, които имат действие много наподобяващо това на нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства, но без многото им вредни странични ефекти.

    Куркумата е позната на мнозина като жълтата подправка, на която се дължи специфичният цвят на ястията с къри. Но проучванията сочат, че хранителни добавки, съдържащи куркума и джинджифил, могат значително да облекчат ставните и мускулни болки. Маслото от куркума е богато на калий и желязо и от векове се употребява като противовъзпалително средство в традиционната индийска лечебна практика Аюрведа. Механизмът на действието й все още не е напълно изяснен, но се смята, че куркумата възпрепятства производството на възпалителните агенти простагландини и левкотрини.

     Forever Active HA съчетава тези две билки с хиалуронова киселина в една невероятна формула за смазване и омекотяване на ставите, за да почувствате отново радостта от движението. Дори в момента да нямате оплаквания от ставите си, ежедневното приемане на Forever Active HA е важно за поддържане на вашия активен начин на живот и на сияйната ви кожа.

​     Въпреки че здравето на ставите е нещо сложно, поддържането му е съвсем просто. То зависи само от дневния ви режим и продуктите от семейството на Forever.

     Forever Freedom е уникална напитка с алое вера, богата на глюкозамин, хондроитин и метилсулфонилметан. Тя предлага на организма ни градивни вещества за синтезиране на био-смазка за ставите и така ги поддържа здрави и подвижни.

     За локално облекчение на напрегнати и уморени стави и мускули ви предлагаме Aloe MSM Gel, който съчетава алое вера с органична сяра и билкови екстракти. Нанесете с леки масажни движения и почувствайте как напрежението от деня се стапя.

     Независимо дали едва сега започвате да усещате въздействието на годините върху своите стави и кожа или от дълго време се борите с него, Forever Active HA, като част от семейството на Forever Freedom, е начинът отново да превърнете тялото си в добре смазана машина.

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 49, февруари 2006 г.