Forever Calcium

Калций, в съчетание с патентовани форми на магнезий, цинк, манган и мед, плюс витамини С и D.

код 206

90 таблетки / 54,94 лв

Калций с магнезий, цинк и витамин D

  • Отличен източник на калций и други важни минерали.
  • Формула за максимално усвояване на калция.
  • Допринася за поддържане на нормално състояние на костите и зъбите.

     Всички знаем, че трябва да се грижим за сърдечно-съдовата си система и мускулите, но малцина обръщат внимание на основата на здравата физика и на активния начин на живот – костите.  

      Костите представляват рамката, поддържаща всички останали органи в тялото. Ако те не са здрави, дори най-малкото физическо усилие може да доведе до обездвижващи фрактури.

      Тайната на здравите кости се крие в минерала, присъстващ в най-голямо количество в нашия организъм – калция.

     Ако той е най-обилният минерал в организма ни, защо е необходимо да го приемаме като хранителна добавка?

       Отговорът е прост. Почти 99% от калция в тялото ни е постоянно складиран в костите и зъбите, за да поддържа здравината им. Останалият 1% е необходим на тъканите и кръвта, в които той допринася за обмяната на веществата на клетъчно ниво, за функционирането на сърцето и мускулите, както и за дейността на нервите. Именно този незаменим един процент се набавя или чрез храната, или от костите ни.

       Богата на калций диета гарантира, че организмът ни получава достатъчно от безценния минерал и калцият в костите ни може да остане там и да ги поддържа здрави и плътни. Но ако не приемаме достатъчно с храната, тялото ни го извлича от костите, за да поддържа останалите си функции. След време, постепенната загуба на костно вещество, причинена от бедна на калций храна, прави костите крехки, с по-ниска плътност и податливи на фрактури. Това важи най-вече за жените след менопауза.

      За поддържане на здравословно ниво на костен калций е необходимо ежедневно да приемаме достатъчно количество от минерала. Повечето от нас обаче не обичат или просто нямат възможност да приемат достатъчни количества храни, богати на калций, като млечни продукти, соя и ядки. Ето защо се твърди, че в диетата на съвременната жена калцият и желязото са най-дефицитните минерали.

      Усъвършенстваната формула на „Форевър калций“ е уникална и гарантира максимално усвояване. Обновената хранителна добавка на Форевър Ливинг предлага така необходимия за здравето ви калций, в съчетание с патентовани форми на магнезий, цинк, манган и мед, плюс витамини С и D.

      Форевър Ливинг ви предлага лесен и ефективен начин да си осигурите необходимия за здрави кости и активен живот калций.

  • СЪСТАВКИ
  • ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
  • ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Калций (калциев бисглицинат, калциев цитрат, калциев карбонат)200 mg

Магнезий (магнезиев оксид, магнезиев бисглицинат)75 mg

Витамин С (калциев-L-аскорбат) 20 mg

Цинк (цинков бисглицинат) 1,5 mg

Манган (манганов бисглицинат) 0,5 mg

Мед (меден бисглицинат) 0,25 mg

Витамин D (холекалциферол)1,25 mg


ДРУГИ СЪСТАВКИ

Микрокристална целулоза, силициев диоксид, натриева карбокси метил целулоза, мастни киселини, натриева карбоксиметилцелулоза, декстрин, декстроза, средноверижни триглицериди, тринатриев цитрат, натурален аромат ванилия.

Scroll to Top