Новият слънцезащитен крем от алое     Наскоро Форевър Ливинг представи своя чисто нов, дългоочакван слънцезащитен крем, пълен с полезни съставки, които вашата кожа ще заобича. 

      Искате ли да се наслаждавате на дългите слънчеви дни на плажа, без да се притеснявате, че ще навредите на кожата си? Тогава сте щастливци! Ще ви покажем пет причини защо Алое Сънскийн е слънчевата защита към която трябва да се обърнете това лято.

1. Предпазва от UVA и UVB слънчевите лъчи едновременно.

Повечето хора знаят, че всеки що-годе нормален крем ни предпазва от ултравиолетови лъчи, но не всеки слънцезащитен продукт на пазара ни предпазва от UVA и UVB лъчите едновременно.

Слънцезащитните продукти обикновено трябва да предлагат UVB защита, тъй като това са лъчите, които причиняват изгаряне на кожата. UVB лъчите, са късите вълни, които  причиняват зачервяване и повърхностно увреждане на кожата - на епидермиса. Този вид изгаряния могат да настъпят през цялата година, а не само през летните месеци. Всъщност повърхности като сняг и лед отразяват 80% от лъчите, което означава, че през зимата можете да изгорите двойно повече!

От друга страна UVA са дълги вълни, които могат да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата. Те могат да пробият облаци и стъкло и дават 95% от ултравиолетовото лъчение, което достига до Земята. Това са лъчите отговорни за причиняването на стареенето на кожата, така че ако искате да избегнете фините линии и бръчки, се уверете, че слънцезащитните ви продукти предлагат UVA защита.

UVA и UVB лъчи
защитен фактор SPF защита

2. Осигурява широкоспектърна SPF защита с фактор 30.

SPF (или Sunburn Protection Factor – фактор за предпазване от слънчево изгаряне) е начин да се измери доколко едно средство за слънцезащита предпазва кожата от ултравиолетови лъчи тип UVB – видът облъчване, което причинява слънчево изгаряне. Слънцезащитен крем, който ви предлага висока защита, трябва да бъде с фактор 30 или по-висок. Тази научна мярка наблюдава времето, което е необходимо на UVB лъчите да преминат през слънчевата защита и да предизвикат зачервяване на кожата, сравнено с времето, което е нужно ако няма слънцезащитен крем.

Следователно, използвайки слънцезащитен крем с фактор 30 на UVB лъчите  ще им отнеме тридесет пъти по-дълго време за да увредят кожата. Ако продукта осигурява и широкоспектърна защита, той трябва да предпази потребителите и от UVA лъчите в същата пропорция, в която указания фактор блокира UVB лъчите.

3. Водоустойчив

Ако се нуждаете от слънцезащитен крем с висока защита, вероятно имате нужда от такъв, който също е водоустойчив, така че да не се налага да го нанасяте отново на няколко минути. Няма значение дали сте в басейна или отивате да плувате в морето, топлото време ще ви накара да се потите и това може да повлияе на вашата защита от слънцето.

Висококачествената формула на Алое Сънскрийн може да се  похвали с водоустойчивост до 80 минути. Това означава, че можете да сте спокойни, че каквото и да правите имате 80 минути, преди да се наложи да го използвате отново.

Важно е обаче да се отбележи, че хората, които не се потят, трябва отново да прилагат продукта след 2 часа стоене на слънце или след използване на кърпа.

4. Пълен е с подхранващи съставки

Алое вера гелът е прекрасна съставка за грижа за кожата, която действа успокояващо, "заключва" влагата в кожата и осигурява естествена хидратация. Алоето е с pH 5,5, също като балансираната кожа, поради което е идеално допълнение към всеки продукт за грижа за кожата.

Форевър Ливинг използва само чист вътрешен гел от алое вера, извлечен от растенията, които са отглеждани на собствените ни плантации. Алое Барбаденсис Милър е вид алое, за което се смята, че съдържа най-много ползи за хората и животните, това е видът, който се отглежда и от Форевър.

Антиоксидантът витамин Е също играе важна роля в революционната формула на този слънцезащитен крем. Витамин Е предпазва клетките от оксидативен стрес, който може да доведе до преждевременно стареене и увреждане на кожата.

Екологичните проблеми като замърсяване и цигарен дим могат да предизвикат оксидативен стрес, както и ултравиолетовите лъчи. Такъв стрес може да увреди клетките на кожата, поради което антиоксидантните витамини трябва да бъдат съставка, която да търсите във всеки актуален продукт.

Слънцезащитен крем с алое

5. Съдържа натурален цинков оксид без наночастици

Естествените минерали като цинков оксид положени върху повърхността на кожата, осигуряват физическа бариера,  която отблъсква вредните  UV лъчи. Важно е обаче да се отбележи, че има разлика между цинк с наноразмерни частици и този с не-наноразмерни частици.

Цинковия оксид с наноразмерни частици, се отнася до цинков оксид, който е разбит на по-малки частици в опит да се намали оставащия по кожата видим бял слой, често свързан с традиционните слънцезащитни продукти. Някои изследователи твърдят, че тези малки частици обаче, могат да проникнат по-дълбоко в кожата и да се абсорбират в телесната тъкан.

От друга страна, не-наноразмерните частици осигуряват по-широко покритие на кожата и по-големите частици не проникват в нея. Съществува също така и убеждението, че не-наноразмерният цинков оксид осигурява по-добро покритие срещу синята светлина.

Форевър е съчетал предимствата на естествения, не-наносъдържащ цинков оксид с научната технология, за да се получи слънцезащитен крем, който не оставя след себе си бял остатък или чувството за мазна кожа.


Ако този продукт ви е харесал, споделете го с приятели:)

Scroll to Top