Forever Garlic-Thyme

Чесън и мащерка - природен антибиотик с антивирусно, противогъбично и антибактериално действие

код 065

100 гелкапсули / 41,79 лв

Чесън и мащерка

Употребата на чесъна и мащерката датира от хиляди години.

В египетски папирус от 1500 г. пр.н.е. са изброени 22 рецепти с чесън при оплаквания от главоболие, болки в гърлото и физическо изтощение.

Първите доказателства за свойствата на чесъна достигат до нас от 1858 г., когато Луи Пастьор открива, че той унищожава вредни бактерии.

Чесънът е сложно растение. Основната активна съставка на суровия чесън е алисинът. Той придава на чесъна характерния му остър мирис. Алисинът е много силен антибактериален агент, навлизащ в кръвоносната система и дезинфектиращ белите дробове, вътрешните органи и кожата. Той е и основната активна съставка в добавката Форевър чесън и мащерка.

Другите активни съставки на ценното растение включват ажоен, който е противосъсирващ агент, и лецитин, спомагащ за премахване на мастни отлагания, каквото е холестеролът, и подпомагащ превръщането на мазнините в енергия по време на обмяната на веществата.

Серните съединения в чесъна са противогъбични и антибактериални, придаващи му ефективност при множество проблеми, включително грип и кандида албиканс. Те също така помагат на чесъна да защити организма от свободните радикали и го превръщат в силен антиоксидант.

В състава на чесъна влизат още германий – минерален микроелемент, за който се счита, че подкрепя имунната система на организма, и селен – минерален антиоксидантен микроелемент.

Мащерката съдържа сапонините танин, фенол и тимол – антибактериални и противогъбични вещества, които облекчават бронхити, успокояват храносмилателната система и са силни антиоксиданти.

Наличието на калий, калций, магнезий, витамини В и С също допринася за благотворното въздействие на Форевър чесън и мащерка.

  • СЪСТАВКИ
  • ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
  • ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Чеснов концентрат без миризма, течен (скилидки, отговаря на 1 000 mg пресен чесън) - 10 mg
Мащерка на прах (листа)50 mg
Масло от рапица, желиращ агент (желатин), глицерин, емулгатор (лецитин), сгъстител (пчелен восък), пречистена вода, екстракт от рожков.

Scroll to Top