Продукти, които са богати на антиоксиданти

най-мощните антиоксиданти

Както подсказва името, антиоксидантите спират окисляването на другите молекули. Окисляването премества молекула водород или електрони от вещество върху окисляващ агент. А крайният продукт на окислителните реакции са свободните радикали. 

Свободните радикали са атоми с несдвоен брой на електрони. Те могат да започнат верижни реакции, и ако това се случи в клетката, това може да доведе до нейното увреждане или умиране. Предполага се, че някои болести имат тясна връзка с пораженията върху клетките, причинени от свободните радикали.

Антиоксидантите могат да бъдат открити в зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца, месо, бобови храни и ядки. Антиоксидантите прекратяват верижната реакция, започната от свободните радикали и по този начин спират други окислителни реакции. Те могат да помогнат на тялото ви да се защитава от вредите, причинени от свободните радикали.

​Лициум е известен в Китай като "Ин тоник", с много традиционни приложения за поддържане на добро здраве. Той е мощен антиоксидант и може също така да стимулира имунната система и храносмилането. Тази хранителна добавка подкрепя зрението и кожата много добре.

Антиоксидантна напитка от нар остан малини капини сини боровинки и гроздови семки

​Тази хранителна напитка има мощно антиоксидантно свойство. Помага на организма да се защитава от свободните радикали. Подсилва имунната система. Уникалната комбинация от плодови сокове и екстракти прави тази напитка да бъде обичана от всеки.

Л-аргинин

Поддържа здравословни нива на кръвното налягане, на холестерола, здравето на сърдечносъдовата и имунната система.

Съдържа 5 гр L-аргинин, комплекс от витамини С, D3, K2, В6, В12, фолиева киселинаq, както и специален антиоксидантен плодов микс за намаляване на свободните радикали и метаболитните отпадъци от процеса на преобразуване.

Суперхраната на Форевър

Ефикасна комбинация от източници на натурални хранителни вещества като полифеноли и антиоксиданти от годжи бери (лициум), гроздови семки, зелен чай, зеленолистни зеленчуци, спирулина и нашето собствено алое, подкрепени от натуралните полезни свойства на витамини С, Е и магнезий.

Сърдечно здраве с коензим Q10

Витамините от В комплекса поддържат здравословни нива на хомоцистеина в организма, което подпомага за правилното функциониране на сърцето и кръвоносните съдове. Коензим Q10 допринася за функциите на клетките, а антиоксидантите се борят със свободните радикали.

Хранителна добавка за повишаване на имунитета

​Форевър имубленд ® е предназначена за подпомагане на имунната система чрез решаване на всички аспекти на имунната функция от неговата първа линия на защита до последната. Тя осигурява естествени растителни продукти, които работят в синхрон, за да подкрепят тази важна система на тялото.

Витамини за очи

​Лутеин, бета-каротин, зеаксантин и астаксантин представляват наситени растителни пигменти и предлагат специализирана антиоксидантна защита на ретината и макулата. ​Витамини С и Е допринасят за поддържане еластичността и гъвкавостта на очните тъкани. Минералите – цинк и мед, формират ядрото на антиоксиданти, синтезирани в самото око.

Витолайз за нея - специално подбрани витамини и минерали за нуждите на жените

​​Тази добавка включва специално подбрани хранителни съставки, насочени към женското здраве и хормонален баланс сред които фолиева киселина, магнезий, витамин D, C, E, B-комплекс

Витолайз за него - добавка специално разработена за нуждите на мъжете

​Съдържа растителни екстракти и масло от тиквени семки, които се използват от векове за поддържане на здрава простата. Нарът пък допринася за запазване на нормални нива на простатно специфичния антиген (PSA), на кръвното налягане и на холестерола

Мака за либидо и енергия

Forever Multi-Maca®

​​​​​Тази добавка съчетава полезните свойства на Маката и няколко внимателно подбрани билки. Към тях е добавен един от най-мощните антиоксиданти - коензим Q10. Цялата комбинация е създадена за общо тонизиране, да ни помогне да бъдем по-издържливи, енергични и да налим вредните влияния от стреса.

Форевър Фрийдъм - алое с МСМ, хондроитин и глюкозамин

МСМ е естествена форма на органична сяра с аналгетично и противовъзпалително действие. ​Сярата допринася за правилното функциониране на имунната система, заздравява косата и ноктите, враг е и на свободните радикали. Витамин С допълва формулата, защото е мощен антиоксидант, допринася за синтеза на колаген и за възстановяването на съединителните тъкани.

Алое вера гел за пиене

​Алое вера притежава естествени изчистващи свойства, които помагат на храносмилателната система да усвоява полезните вещества от приеманите храни, като същевременно допринася и за растежа на полезните чревни бактерии. То е чудесно и за кожата, а уникалният полизахарид ацеманан и другите нутриенти в състава му допринасят за подкрепа на имунната система.

Алое с боровинка за пиене

​Към нашия алое вера гел добавихме червени боровинки. Наричат червените боровинки суперхрана, защото антиоксидантната им сила е 20 пъти по-висока от тази на витамин С, а и техните проантоцианидини предлагат подкрепа за пикочната система.

Нектар от алое с праскови

Алое вера гел с парченца праскова. Подпомага храносмилателната и имунната система. Добавянето на праскова осигурява антиоксиданти, които помагат на организма срещу свободните радикали. Твърди парчета от алое вера гарантират, че тази напитка е богата на фибри.

​*​Тези продукти не са предназначени за диагностициране, лечение, излекуване или предотвратяване на заболяване.

Scroll to Top