Алое Вера – защо и как ни прави по-здрави и красиви

Алоето на Форевър

Алое Вера - безценен дар от природата

Алое вера е познато на човечеството от хилядолетия и не случайно бива наричано „лек от природата“, или "чудодейно растение". Вирее в райони с горещ и сух климат и макар да прилича на кактус, всъщност е от семейството на лилиите. Алоето е изключително устойчиво растение, благодарение на способността си да затваря порите си, за да запази ценната влага. Съществуват над 200 разновидности алое, но най-ценно за човечеството е лечебното Алое Барбадензис Милър (алое вера).

Древни паметници свидетелстват, че свойствата на алое вера са известни от векове. Терапевтичните му и лечебни качества са издържали изпитанията на времето над 5000 години. През 1862 г. Георг Еберс пръв открива колко ценено е алоето още от древността в египетски папирус. Древногръцки и римски лечители го прилагат много успешно като лечебна билка. Изследователи откриват, че това растение е познато и в китайската, и в индийската култура.

Египетските царици са използвали алое вера за да постигнат перфектна физическа красота, а във Филипините го смесват с мляко, за да лекуват бъбречни инфекции. Алоето се споменава и в Библията, а легендата разказва, че Александър Велики е завладял остров Сокотра в Индийския океан заради алоето, което растяло там и било необходимо за лечение на ранените му воини. С бързият прогрес на документираната медицина на запад и преселването към райони с по-умерен климат, популярността и употребата на алое вера рязко намаляват.

В наши дни, макар медицината и лекарствата да са ефикасни за лечението на повечето болести, тяхната продължителна употреба води до появата на странични ефекти. Ето защо много от потребителите и учените се връщат към по-традиционните природни терапии, пренебрегвани толкова дълго. В резултат на това алое вера отново привлича вниманието, предлагайки многобройните си свойства за подобряване на здравето и качеството ни на живот.

Достъпността на алое вера в области, където то не вирее, се дължи изцяло на патентован процес, наречен стабилизация. В естествени условия, безценният гел във вътрешността на листата алое е защитен от плътна и здрава обвивка. Щом листото бъде откъснато, започва процес на окисляване, който бързо руши полезните съставки на гела. За да могат продуктите от алое да достигат до потребители в целия свят, този процес трябва да бъде спрян възможно най-бързо. 

Стабилизацията е метод за съхраняване на ценния гел в състояние, максимално близко до натуралното, без намаляване на полезните му свойства. Охлаждането не е достатъчно, за да спре окислителния процес. Форевър Ливинг Продъктс (ФЛП) притежава патенти за процеса на стабилизация, което ни дава възможност да постигнем качество на продуктите без конкуренция. 

Работник на алое плантациите

Сертификати на нашите продукти

Сертификати на Forever Living Products за продукти от алое вера

Защо Алое Вера действа?

Гелът, който се извлича от листата на Алое Вера, затваря всяка рана или порязване като автоматично стяга стените на растението и създава шев, непропускащ водата навън. Този гел съдържа още стотици различни фитовещества, които не само задържат водата и затварят раните, а също имат силен медицински ефект, ако се приемат вътрешно.

Гелът от Алое Вера омекотява кожата, хидратира я, подхранва я и ускорява процеса на регенерация. И докато мнозина познават тази употреба на алоето в кремовете за лице и ръце, този ефект е още по-силен, ако гелът се приема вътрешно. Пийте повече Алое и вашата кожа ще сияе от здраве!

Факти от д-р Питър Атертън

Алоето предлага богат коктейл от хранителни вещества, то съдържа над 200 различни компонента, сред които 18 аминокиселини, 12 витамина, минерали и ензими.чието комбинирано действие и баланс имат по-мощен съвместен ефект, отколкото може да се очаква от механичен сбор на отделните съставки. Това се дължи на факта, че те взаимно подпомагат действието си – ефект, известен като синергизъм. Алое вера има и адаптогенни свойства, т.е. то е вещество, подсилващо общата устойчивост на организма към вредни влияния като инфекции и стрес.

Продукт на нашия патентован процес за стабилизация, гелът от алое вера е предпочитан от хората, които искат да поддържат храносмилателната си система в оптимално състояние и да бъдат изпълнени с енергия.

Как действа алое вера?

Растението Алое Вера е често срещана съставка в много от козметичните продукти.  Това съвсем не е случаен факт, защото то притежава напълно естествено свойството да поддържа кожата здрава, млада и изящна. Затова е използвано в народната медицина от столетия, а съвременната козметична индустрия също го оценява по достойнство.

 • Алое Вера е изключително полезно за всички, които страдат от суха и напукана кожа, защото е един от най-добрите естествени хидратанти и омекотители. Редовното мазане с гел от алое вера прави кожата естествено мека и гладка.
 • Растението може да се използва и за предпазване и премахване на тъмни петна и кожни пигментации.
 • Основните му съставки, притежаващи антиоксидантни свойства, в това число витамините Е и C, предотвратяват появата на бръчки и други признаци на стареене, като удължават живота на клетките.
 • Алое вера притежава също противовъзпалително и антимикробно действие и затова може да бъде прилагано като допълнително средство при лечението на повърхностни изгаряния, порязвания, мехури, раздразнена и възпалена кожа. Понякога се използва и за третиране на кожни заболявания като екзема и псориазис.
 • Гелът от алое вера притежава естествен охлаждащ ефект и заради това намира приложение в продуктите за облекчаване на слънчеви изгаряния. Ето защо растението е една от основните съставка в много гелове и лосиони за слънчева защита.
 • Алое вера предпазва кожата от вредното въздействие на токсините в околната среда като оформя защитен слой. В допълнение към всичко това подпомага премахването на мъртвия слой клетки от повърхността на кожата.
 • Освен като средство за външно приложение, гелът от Алое Вера се използва и под формата на гелове, сокове и нектари за пиене. Според редица изследвания консумацията му допълнително стимулира кожата, като запазва и поддържа здравия й вид.

Факти от д-р Питър Атертън

Естественото противовъзпалително и антимикробно действие на съставките на Алое Вера допринасят за развитието на клетките и така подпомагат процеса на заздравяване. Но алоето помага не само на хората със здравословни проблеми. Много от тези, които го пият, твърдят, че се чувстват по-добре като цяло – по-спокойни, по-уравновесени и по-енергични. Мисля, че това се дължи на влиянието на алоето върху имунната система, която благодарение на него се балансира и настройва, за да защитава организма по-ефективно от неблагоприятни въздействия.

Къде действа алое вера?

Факти от д-р Питър Атертън

Благодарение на хранителните си и антиоксидантни качества, алоето на първо място допринася за естествената защита на епителните тъкани от вредни въздействия, а когато са наранени – подпомага заздравяването. Епителът е анатомичен термин със следната дефиниция:
„Епителът е тъкан, която покрива повърхности или кухини и също така извършва различни отделителни, транспортни и регулиращи функции.”Най-голямата епителна тъкан е нашата кожа, но към нея трябва да добавим и лигавицата на червата, на бронхиалните тръби и на половите органи. Затова не е изненадващо, че алоето действа еднакво добре както на кожата, така и на възпаления стомах или на астмата.

Антиоксидантите се борят с разрушителните „свободни радикали” – нестабилните съединения, които се образуват при обмяната на веществата и изобилстват в замърсителите на околната среда. Смята се, че те са причинители на много болести, включително някои форми на рак, както и че ускоряват процеса на стареене. 

Защо алое вера от Форевър Ливинг?

Защо да купувам алое вера от Форевър Ливинг Продъктс, когато мога да си купя по-евтино от друг производител?

Отговорът на този съвсем резонен въпрос се крие в следните факти, с които компанията Forever Living Products се гордее изключително много и които са резултат от стриктното следване на фундаменталните принципи на основателя ѝ Рекс Моън:

Собствени плантации с алое вера

Собствени плантации и затворен цикъл

Естествено плевене и наторяване на насажденията алое вера чрез овце

Без пестициди и изкуствени торове

Ръчно бране на узрели листа алое вера в плантациите на Форевър

Ръчно отглеждане и обработка

Гел от алое вера отделен от обвивката на листото

Само 100% чист гел от алое вера

Патентован процес на стабилизация на гел от алое вера

Патентован метод на стабилизация 

Forever Living е компания с 40-годишна история от 1978г.

Мащаби, история и традиции

Непрекъснат контрол на качеството на продуктите от алое на Форевър

Безкомпромисен контрол на качеството

Aloe Vera е първа съставка на етикетите на почти всички продукти на Форевър

Първа съставка на етикетите

 • Форевър Ливинг Продъктс (ФЛП) е най-големият производител и дистрибутор на алое вера в света. Притежаваме плантации в САЩ и Карибите на места с идеален климат за отглеждане на алое. Ето защо можем да ви кажем съвсем точно как и къде расте нашето алое. Можем също така да гарантираме, че при отглеждането му не се използват никакви пестициди и хербициди.
 • Ние контролираме целия процес на производство – от избора кои листа са узрели, за да бъдат отрязани, до температурата на съхранение на гела след бутилиране. Не зависим от доставчици.
 • Гелът от нашето алое се стабилизира в рамките на часове след откъсването на листата, за да сме сигурни, че сме "запечатали" всички полезни съставки и производствените ни фабрики работят само с най-добрата суровина. Процесът на стабилизация е патентован от президента на Форевър Ливинг Продъктс – Рекс Моан.
Белене на листо алое вера
 • Към гела от алое вера не се добавят никакви изкуствени оцветители или аромати. Тъй като през годината реколтите са много, цветът и вкусът на гела може да варира. Известно е, че много компании добавят избелващи вещества към своите продукти с алое, за да запазят цвета им непроменен през цялата година. Ние твърдо вярваме, че цветът на гела е НАТУРАЛЕН и ЗДРАВОСЛОВЕН.

 • Макар че голяма част от алое вера гела естествено се състои от вода, всеки, видял суровия гел, може да прецени, че той не е прозрачна и рядка течност. Нашият гел от алое вера не е хомогенизиран или филтриран. Напитките ни са богати на пулпа, която се утаява и съдържа голяма част от полезните вещества, необходими за ежедневното ни здравословно хранене. Затова ви препоръчваме да разклащате добре бутилките с нашите продукти преди употреба. Някои компании произвеждат прецеден гел без пулпа, който изглежда като вода. Напоследък на голямо внимание се радват продукти, съдържащи не само гел от алое, но и обвивката на листата, тъй като според производителите им те предлагат повече полезни качества. Те често забравят да споменат, че за да отстранят силния разхлабващ ефект на веществата в обвивката на листата, трябва да филтрират гела през въглен, което неминуемо нарушава естествения баланс на полезните вещества в него. ФЛП няма нужда да рискува съдържанието на своето алое, като го подлага на подобни процедури. Понеже традиционните доказани полезни свойства на алоето се съдържат в чистия гел, а не в кората, ФЛП изхвърля ненужните обвивки, като ги използва за естествен тор на плантациите с алое.
 • Нашият гел от алое вера не се вари. Варенето или пастьоризацията са по-евтини и по-бързи, но високите температури унищожават активните съставки. Ние използваме единствено температури по-ниски от тези за пастьоризация (известни като „хладно преработване“), за да гарантираме запазване на активното действие на ензимите. Хладната преработка напълно съхранява полезните вещества в състоянието, в което се намират непосредствено след откъсване на листата от растението. Така продуктите ни изцяло запазват полезните качества на алоето за по-дълго време.
 • Нашият гел от алое вера не е произведен от замразена суровина. Така някои компании твърдят, че предлагат „два пъти по-силни“ продукти и др. Нашите продукти съдържат 100% стабилизиран гел от алое вера – от растението – до продукта – до вас.
 • 100% стабилизираният гел от алое вера е ПЪРВАТА съставка на етикетите на нашите напитки, гел и лосиони.
 • Нюйоркските лаборатории по храните и лекарствата декларират, че нашият гел от алое вера е „по същността си идентичен“ със суровия гел. С други думи, да пиете нашия гел е като да откъснете листо от растението и да изгребете съдържанието му.
 • Scroll to Top