Продукти, които са добри за храносмилателната система

​    

     Храносмилането е процесът, в който надробяваме храната на по-малки съставки, които могат лесно да се абсорбират в кръвния поток. Процесът на смилане обикновено отнема 24 до 72 часа, за да завърши. Храносмилателната ни система е дълга около 9 м и включва няколко органа.

     Разлагането започва в устната кухина с присъствието на слюнка, която съдържа няколко ензими,които подготвят храната за смилане. Храната е погълната през фаринкса и хранопровода, преди да достигне стомаха. Стомахът е малък "J"-образен джоб, който съхранява и помага за разграждането на храната. Храната се смила до много малки частици там с действието на стомашната киселина, пепсин и други храносмилателни ензими. След преработката в стомаха, храната след това се предава на тънките черва за абсорбция. След като храната бъде обработена от тънките черва, тя влиза в дебелото черво за по-нататъшно разлагане. Там, храната се задържа достатъчно дълго, за да ферментира, което спомага усвояването на някои от веществата, които остават за този етап на храносмилането. В края на процеса, всички отпадъци излизат от тялото през ректума и ануса.

     Една здрава храносмилателна система изисква балансирана хранителна диета, която включва белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали, фибри и вода. Някои външни фактори, като например пробиотиците също играят важна роля в здравословното му функциониране.

Алое вера притежава естествени изчистващи свойства, които помагат на храносмилателната система да усвоява полезните вещества от приеманите храни, като същевременно допринася и за растежа на полезните чревни бактерии. То е чудесно и за кожата, а уникалният полизахарид ацеманан и другите нутриенти в състава му допринасят за подкрепа на имунната система.

​Тук ще намерите всичките предимства на Гела от Алое Вера - помага на храносмилателната система и имунната система, плюс допълнителните ползи от червената боровинка и ябълката. Тези плодове помагат при прочистването на уринарния тракт и също са добри източници на антиоксиданти, които са полезни за кожата.

Подпомага храносмилателната и имунната система. Добавянето на праскова осигурява антиоксиданти, които помагат на организма срещу свободните радикали.

Алое за пиене с добавени глюкозамин, хондроитин и МСМ за подвижни стави

​Напитка, с основна съставка гел от алое вера която ефективно да поддържа здравето на ставите. С вкус на портокалов сок формула. Благодарение на алое вера, тази напитка е приятелски настроена към храносмилателната система и е лесна за усвояване. Идеална за спортисти или зрели хора.

Пробиотик Форевър

Пробиотиците подпомагат процеса на смилане на храната, съдействат за усвояване на хранителните вещества и допринасят за нормалния растеж и развитие на човека, като осигуряват балансирана среда за силен имунитет и здрава храносмилателна система.

Този продукт съдържа 6 щамa на пробиотици в изцяло растителна капсула.

Чесън и мащерка - природен антибиотик

​Чесънът и мащерката са мощни антиоксиданти. Заедно, те защитават организма от свободните радикали. Помагат да се стимулира имунната система на организма, както и подпомогат превръщането на мазнините в енергия. Има противогъбични и антибактериални свойства. Всички тези предимства са удобно опаковани в меки капсули без мирис.

Добавка с чесън имащерка

Зелени поля

Отличен източник на "зелени храни".

Вие ще получите витамини, минерали, протеини, аминокиселини, ензими, антиоксиданти и хлорофил, които може да сте пропуснали да си набавите. Те помагат да се поддържа здравословна циркулация и храносмилане

Пчелният прашец осигурява широк спектър от основни за здравето хранителни вещаства

​Цветният прашец е прашеца на цветята. Пчелите го събират и пренасят в кошерите си за храна. Той помага на нашата кръвоносна, храносмилателна, имунна и нервна система. Подпомага метаболизма на мазнините и е добре за кожата. Събира се от екологично чисти пустинни райони.

Тези продукти не са предназначени за диагностициране, лечение, излекуване, или предотвратяване на заболяване.

Scroll to Top